סוף החורף, יוצאים למאבק || انتهى الشتاء، ننطلق للنضال

24.03.17 קטגוריית: וידאו, כללי, שלום ודמוקרטיה

↡↡ للعربية ↡↡
הכנסת מסיימת את כנס החורף שלה. ואת הסיכום הקצר שלי אני רוצה להתחיל דווקא בטון אופטימי.
הכנס הזה התחיל בחוק שלנו – חוק שנתן לניצולי שואה, לכמעט כל אחד מהם סכום כסף משמעותי, ועבר בחוק נוסף שהעברנו בעניין זכויות אמנים – חוק ששחרר אומנים מחוזים כובלים ומאפשר לאמנים בתחום המוסיקה ליצור בצורה חופשית וטובה יותר. וזה הסתיים בחוקים חשובים שלנו: הארכת חופשת הלידה – מאבק שאני מנהל הרבה שנים. לפני שנים הצלחנו להעביר הארכה בשבועיים, עכשיו העברנו הארכה בשבוע נוסף, ואנחנו נמשיך בכיוון הזה; חוק חשוב שנותן הגנה למאבטחים, נותן להם את הזכות לעבוד עם פינה מוצלת, מגן משמש מקור מגשם.

היו בדרך עוד חוקים טובים, אבל צריך לומר בכנות: בכנס הזה היו גם הרבה דברים בעייתים.

אנחנו כולנו זוכרים את הימים הקשים של המתקפה על אום אל-חיראן, את ההרוג שם, את ההרס של הבתים, את הפגנת המחאה הקשה והכואבת, אבל המאוד מרשימה שניהלנו יחד בתל אביב.
היו כאן הרבה ימים של הסתה גזענית, כי נתניהו בוחר בהסתה נגד ערבים כמענה אולטימטיבי לחוסר היכולת שלו לתת תשובה אמתית לבעיות של החברה שלנו – בנושאים החברתיים, בנושאים הכלכליים, בנושאים הביטחוניים ובנושאים המדיניים.

ובכנס הזה הייתה מתקפה קשה על המרחב הדמוקרטי – על ארגוני החברה האזרחית, על התקשורת, על היוצרים, על אנשי האקדמיה, על חופש הביטוי, על בתי המשפט. זו מתקפה מסוכנת והיא מתבצעת לא רק בחקיקה, אלא בהמון המון פעילות יומיומית מזיקה שנעשית מכאן – מהבניין הזה. אנחנו מנהלים מאבקים קשים נגד המתקפה הזו על המרחב הדמוקרטי, נגד המתקפה על האוכלוסייה הערבית. אנחנו נאבקים נגד חוקי הסיפוח.

מול שלטון שאין לו פתרונות ואין לו תשובות ומסתפק בהסתה ובשנאה, אנחנו מנסים להציע סדר יום אחר ואנחנו נאבקים עליו
אנחנו מציעים שימושים יותר טובים לאותם מיליארדי השקלים שנמצאים היום בקופת המדינה: עודפי גביית מסים, מסים צפויים על עסקת מובילאיי – מיליארדים של שקלים.
אנחנו מציעים לתת את הכסף הזה למשל להכנסת הביטוח הסיעודי לסל הבריאות הממלכתי. אנחנו מציעים להעלות את הכנסת המינימום של קשישים ושל נכים ל-5,000 שקל בחודש, כי נכה הוא לא חצי בן אדם, וגם קשיש בישראל זכאי לחיות בכבוד – לחיות בכבוד. אנחנו מציעים להעלות את השכר של העובדות והעובדים במערכת הציבורית, אותם אלא שנותנים לנו שירות כל כך חשוב, אבל משתכרים שכר נמוך מדי: עובדות סוציאליות, מורות, עובדים נוספים במערכת הציבורית. ואנחנו מציעים לעשות מהפכה בתחבורה הציבורית. למשל, מהפכה של מוניות שירות: להרחיב את השירות הזה לכל הארץ, שבעה ימים בשבוע, 24 שעות ביממה. זה חלק מאוד מרכזי ממה שצריך לעשות כדי להפוף את התחבורה הציבורית למערכת גמישה ומתפקדת יותר לטובת כולנו. אנחנו גם מציעים להתמודד עם החסם הגדול שקיים בפני פיתוח התחבורה הציבורית, וזו העובדה שחסרים נהגים, כי השכר שלהם נמוך מדי, ותנאי העבודה שלהם לא ראויים.
יש מה לעשות בכסף הזה, ואפשר בכסף הזה לפתור בעיות גדולות שקיימות בישראל.

אבל בכל המאבקים האלה אנחנו צריכים גם אתכם ואתכן. צריך להבין: הכנסת איננה אי מבודד. מחאה והתנגדות ציבורית – מחאה ברחוב, מחאה ברשתות החברתיות מגיעה גם לכאן, חודרת את החומות של הבית הזה, ומשפיעה גם על חברי כנסת.
ולכן אני מסיים את הסיכום הקצר שלי בקריאה אליכם ואליכן: אם אתם חושבים שיש הרבה דברים שיש לתקן, השמיעו גם את הקול שלכם – ברחוב, ברשתות החברתיות, בהפגנות, בכתיבה. במגוון של המון המון דרכים.
דמוקרטיה היא לא רק הזכות שלנו ללכת ולהשפיע ולהצביע פעם בכמה שנים. דמוקרטיה היא הזכות והחובה שלנו להשמיע את קולנו בכל רגע, בכל זמן. המאבק הזה הוא מאבק קשה, אבל אנחנו לא ויתרנו, לא מוותרים ולא נוותר לעולם על החלום שיהיה כאן מקום לכולנו.
זה חלום שאנחנו נבצע אותו – ביחד.

تنهي الكنيست دورة الشتاء, وبودي ان ابدأ ملخّصي بنبرة ايجابية.
لقد بدأت الدورة بقانون لنا – قانون أعطى الناجين من المحرقة، كلهم تقريبا مبلغا لا يستهان به من المال.
تبعه قانون اضافي قمنا بتمريره لحقوق الفنانين – قانونٌ حرّر الفنانين من عقود تقيّدهم, ليسمح للفنانين في مجال الموسيقى بالإبداع بشكل افضل واكثر حرية.
وانتهت الدورة بقوانين مهمة: بدءًا من تمديد عطلة الولادة – نضال اقوده منذ اعوام. فقبل بضعة اعوام نجحنا بتمرير قانون تمديد عطلة الولادة بأسبوعين. والآن قمنا بتمرير تمديدها بأسبوع اضافي, ونحن مستمرون في هذا الاتجاه;
قانون مهم يوفّر الحماية للحراس, يعطيهم حق العمل مع زاوية مظللة, يحميهم من الشمس، من البرد ومن المطر.

كانت هناك قوانين اضافية, الا ان علينا ان نقول بصراحة: في هذه الدورة كانت هناك ايضا العديد من الامور الاشكالية.

كلّنا نذكر الايام الصعبة للهجوم على ام الحيران, المرحوم هناك، وهدم البيوت, مظاهرة الاحتجاج الصعبة والمؤلمة، والمثيرة للإعجاب التي أدرناها معا في تل ابيب.
كانت هنا ايام عديدة من التحريض العنصري، لأن نتنياهو يختار التحريض ضد العرب كبديل لعدم قدرته على اعطاء اجابة حقيقية لمشاكل مجتمعنا: في القضايا الاجتماعية، الاقتصادية، الامنية، والسياسية.

في هذه الدورة كان هناك هجوما شرسا على الحيز الديموقراطي: على منظمات المجتمع المدني، على الاعلام، على المبدعين، على الاكاديميين, على حرية التعبير، على المحاكم. انه هجوم خطير وهو لا يحدث فقط بالتشريع, بل بالعديد من النشاطات اليومية المؤذية التي تتم هنا – من هذه البناية. نحن ندير نضالات صعبة ضد هذه الهجمة على الحيز الديموقراطي, ضد الهجوم على الجماهير العربية. نحن نناضل ضد قوانين الضم.

ضد سلطة لا حلول لديها ولا اجابات تكتفي بالتحريض والكراهية, نحن نحاول طرح بديل سياسي اخر ونناضل لأجله. نحن نطرح استخدامات افضل لمليارات الشواقل الموجودة اليوم في خزينة الدولة: فائض جباية الضرائب، والضرائب المتوقعة من اتفاقية موبيلاي – مليارات الشواقل.
نحن نقترح تخصيص هذه المبالغ لإدخال التأمين التمريضي لسلة الصحة الجماهيرية. نحن نقترح رفع الحد الادنى للدخل لكبار السن وذوي الاحتياجات الخاصة ل-5000 شاقل بالشهر, لان صاحب الاحتياجات الخاصة ليس نصف انسان, كما ويحق لكبير السن في اسرائيل ان يعيش بكرامة – ان يعيش بكرامة.
نحن نقترح رفع رواتب العاملات والعمال في القطاع العام، اولئك الذين يعطوننا خدمة مهمة جدا, لكنهم يتقاضون اجورا زهيدة: العاملات الاجتماعيات، المعلمات، العمال في القطاع العام.
ونحن نقترح القيام بثورة في المواصلات العامة. على سبيل المثال، ثورة سيارات الاجرة العامة: توسيع هذه الخدمة الى كل البلاد، سبعة ايام بالأسبوع، 24 ساعة باليوم. انه جزء مركزي من ما علينا القيام به لنجعل المواصلات العامة منظومة ليّنة ومنتظمة بشكل افضل من اجلنا جميعا. نحن نطرح مواجهة الحاجز الاكبر الموجود امام تطوير المواصلات العامة, وهي حقيقة وجود نقص بالسائقين، لان راتبهم زهيد وقليل، وشروط عملهم غير لائقة.
هناك ما يمكننا القيام به بهذه الاموال، ويمكن بهذه الاموال حل مشاكل كبيرة موجودة في اسرائيل.

الا اننا وككلّ النضالات نحتاج ايضا لكن ولكم. علينا ان نفهم: الكنيست ليست جزيرة نائية. والنضال الجماهيري – الاحتجاج في الشارع، الاحتجاج في شبكات التواصل الاجتماعي – يصل ايضا الى هنا، يخترق جدران هذا البيت, ويؤثر على اعضاء الكنيست.
لذلك سأنهي ملخّصي القصير بنداء مني لكن ولكم: اذا ما كنتم تظنون ان هناك العديد من الامور التي يجب اصلاحها، أسمعوا صوتكم في الشارع، في شبكات التواصل الاجتماعي، في المظاهرات، بالكتابة، – بالعديد من الوسائل.
الديموقراطية ليست فقط حقنا ان نذهب لنؤثر ونصوت مرة كل عدة اعوام. الديموقراطية هي حقنا وواجبنا ان نسمع صوتنا في كل لحظة، في كل زمان.
هذا النضال هو نضال صعب، الا اننا لم نتنازل، لا نتنازل ولن نتنازل أبدا عن الحلم ان يكون لنا هنا مكان لنا جميعا.
انه حلم سنقوم به – معا.