ועדת השרים דחתה החלטה על חוק ביטוח בריאות לילדים שאינם תושבים

28.06.10 קטגוריית: חברה וכלכלה

ועדת השרים לענייני חקיקה החליטה ביום ראשון (ה-27 ביוני) לדחות את ההחלטה על הצעת חוק ביטוח בריאות ממלכתי של ח"כ ד"ר דב חנין (חד"ש) ולהעלות אותה שוב לדיון חוזר בעוד כחצי שנה.

על פי הצעת החוק, כל ילד הנמצא בארץ, ללא קשר למעמד החוקי של הוריו, יהיה זכאי ליהנות מביטוח בריאות ממלכתי, ללא אפליה לעומת ילדים תושבי הארץ. ח"כ חנין הביע תקווה כי העבודה של ועדת השרים על החוק תושלם במהירות ואמר כי: "אי אפשר להמשיך את השערורייה על פיה ילדים קטינים נותרים ללא ביטוח רפואי וללא הגנה בריאותית מינימאלית. זהו מצב בלתי נסבל".

רופאים מתנדבים מעמותת רופאים לזכויות אדם השותפה לקידום הצעת החוק קראו לוועדת השרים: "יש לקבל החלטה מהירה בנושא ולעשות את הצעד המתחייב, להעניק לילדים ביטוח בריאות בסיסי כפי שנובע מהאמנות הבינלאומיות שישראל חתומה עליהן. לא ייתכן כי בריאות ילדים תתבסס על עבודת מתנדבים, לא נמשיך לתת לכך יד".

בישראל חיים אלפי ילדים של מהגרי עבודה ופליטים שהוריהם אינם בעלי מעמד של תושב ולפיכך אינם זכאים לביטוח בריאות ממלכתי. מאז שנת 2001, מובטחת זכותם לבריאות של קטינים אלו באמצעות הסדר ביטוח ייעודי במסגרת של ביטוח בריאות מעין פרטי, הסדר שעלותו עלולה להגיע עד מאות שקלים בחודש. כתוצאה, רבים מהילדים נותרים ללא ביטוח בריאות בסיסי וזוכים לטיפול רפואי רק במקרי חירום. הצעת החוק נועדה לאפשר לכל ילד השוהה בארץ ביטוח בריאות ממלכתי ללא קשר למעמד החוקי של הוריו וליכולתם הכלכלית, בדומה להסדרים הקיימים כיום בתחום החינוך.

לקריאת הצעת החוק

עצומת הסטודנטים לתמיכה בחוק